Mijn verhaal

Op het moment dat ik (1971, Rotterdam) ontdek dat journalistiek mijn passie is, beheerst het mijn leven. Als achttienjarige – ik groei op in Waalwijk – ver voor mijn studie journalistiek in Utrecht, schrijf ik mijn eerste verhalen voor het plaatselijke weekblad. Al snel volgt de lokale radio, waar ik programmamaken combineer met een bestuursfunctie. 

Na mijn studie vestig ik me samen met mijn gezin in Breda, waar ik eind 1997 aan de slag ga bij de internetredactie van toen nog Dagblad DeStem. Vanaf 1998 ben ik daar in vaste dienst, en combineer ik achtereenvolgens eindredactie van de stadseditie met de internetredactie en daarna sportverslaggeving met eindredactie en coördinatie van die redactie.  

In 2008 verlaat ik BN DeStem en besluit ik de concurrentie aan te gaan met mijn voormalige werkgever door nieuwswebsite BredaVandaag te starten. In ruim tien jaar bouw ik de site met een klein en jong team uit tot een geduchte concurrent van het dagblad met maandelijks bijna tweehonderdduizend unieke bezoekers. Onder meer door het effectief inzetten van social media en het omarmen van nieuwe ontwikkelingen.

Ik ervaar dat ondernemen ook vooral doorzetten is, maar dat het ook permanente zoektocht is naar vernieuwing. In 2017 doe ik de site over aan uitgeverij De Bode, die met een stevige back-office het merk verder uitbouwt. In juli 2019 zwaai ik af om me te oriënteren op mijn toekomst en nieuwe ideeën te laten ontstaan.

NIJS.net