Redactionele leiding

Elke redactie, nieuw of bestaand, heeft sturing nodig. Ik hou ervan om collega’s op het goede spoor te zetten door hen te helpen ideeën beter te maken en dus met betere verhalen te komen. Ik geloof in de kracht van een team, alleen door samenwerking kom je echt verder. Ik geniet ervan als je door een teamprestatie je concurrentie te snel af bent of je doelstellingen haalt qua bezoek of oplage.

Inspireren

Mijn kracht ligt in het snel kunnen schakelen tussen idee en praktijk. Op welke manier pak je een onderwerp aan? Hoe zorg je dat je onderscheidend bent en echt wat toevoegt? Door middel van korte gesprekjes aan het bureau weet ik mensen te inspireren.

Optimaal presteren

Werken met een budget en planning horen bij het goed laten functioneren van een redactie. Ik weet hoe je op een ontspannen manier structuur geeft aan een redactieteam zodat ieder lid voor zich én het team als geheel optimaal presteren.

Behoefte aan een leider die voldoet aan mijn profiel? Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Mijn ervaring in het kort:

Langstraat Media

In opdracht van de streekomroep in Waalwijk vanuit Nijs.net de redactie opgezet in de periode maart 2020 tot en met november 2020. Gezorgd voor een dagelijkse structuur voor de nieuwsredactie en de opbouw van de redactie door aanstellen van talentvolle jonge journalisten en het werven van stagiaires van verschillende aan media gerelateerde opleidingen.

BredaVandaag

Mijn eigen startup. Tussen augustus 2008 en juli 2017 als zelfstandige nieuwswebsite actief in Breda. Verantwoordelijk voor alles dat zich afspeelde, van inhoud, innovatie en begeleiding en coaching van stagiaires en medewerkers. Tussen juli 2017 en juli 2019 onderdeel van uitgeverij de Bode, die de site (inmiddels ook in krantvorm) heeft voortgezet. Ook daar verantwoordelijk voor inhoud en aansturing directe collega’s in Breda.

BN Destem

Bijna 3,5 jaar (januari 2005 – mei 2008) lang als plaatsvervangend chef en eindredacteur/verslaggever spin in het web op de sportredactie, destijds 8 fte groot. Mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse productieplanning en het zoeken en maken van de juiste verhalen.

NIJS.net